Okulların tatil süresi 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldı. Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk yaptığı açıklamada en çok merak edilen sorulardan biri olan sınıf geçme ile ilgili bilgilendirme yaptı. Sınıf geçme sistemi için 2. dönemde baz alınacak değerler 1 dönem notları olacağı belirtildi. Bunun neticesinde ise tüm öğrecilerin bir üst sınıfa geçeceğini belirtti.
Ayrıca yapılması planlanan telafi eğitimi için ise sınav yapılmayacağını belirlen Milli Eğitim Bakanı öğrencilerin not ortalamasına bakılmaksızın bir üst sınafa geçirileceğini bu nedenle öğrencilerin sıkıntı veya stres yaşamamalarını söyledi. Örneklendirmek gerekirse zayıf dersi olan öğrenciler sözkonusu dönemde not ortalamaları ne olursa olsun üst sınıfa geçecekler.
Sayın Ziya Selçuk ayrıca Dünya'da görülmekte olan Koronavirüs (Covid-19) Pandemisi nedeniyle durdurulan ve EBA Tv üzerinden yapılan derslerin 31 Mayıs'a kadar bu şekilde devam edeceğini bildirdi. Bu süreçten sonra ne gibi bir çalışma yapılacağı henüz netlik kazanmadı.
LGS sınavına ilişkin olarak ise Milli Eğitim Bakanı, Cumhurbaşkanı'nın kabine toplantısından çıkacak sonuca göre belirleneceğini belirtti. Bu durumda Cumhurbaşkanı'nın yapacağı açıklama LGS sınavı için önem arzetmekte. Bu haberi de yine sizlere ileteceğiz.