TRT'nin açtığı EBA TV'de eğitim öğretim tüm hızıyla devam ediyor. Bu haftanın programını sizler için yayınlıyoruz. Özellikle İlköğretim, Ortöğretim ve Lise öğrencilerinin Covit-19 salgınının olduğu bu dönemde sokağa çıkma yasağı ile birlikte eğitim ve öğretime ara verilmesi nedeniyle eğitimde geri kalmaması için hazırlanan programa katılım sağlanması büyük önem arzediyor.
Bu nedenle aşağıda görsellerini paylaştığımız ders programını takip ederek derslere katılmalı ve öğretmenlerin anlattıkları ile bilgilerinizi pekiştirirken yeni bilgileri de öğrenmelisiniz. Özellikle bu dönemde evde kalmanın verdiği rahatlık sizi ders çalışmaktan alıkoymamalıdır. Eba Tv 04 Mayıs 2020 - 08 Mayıs 2020 arasında yayınlanan ders programına dikkat etmeniz ve izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Eba TV 04 - 08 Mayıs 2020 Ders Programı
Eba Tv 4 -8 Mayıs tarihleri arasında birçok ders yine ekranlarda olacak . Bunlar Matematik, Türkçe, Coğrafya, Kimya, Fizik ve birçok dersten oluşuyor. Bunların yanı sıra ders aralarında tıpkı okuldaki gibi Eba TV'de tenefüs arası veriyor. Bu arada zihninizi dinlendirerek vakit geçirebilir bir sonraki ders için kendinizi hazırlayabilirsiniz.
Eba TV yayınları 31 Mayıs'a kadar devam edeceği açıklandı. Bu açıklamayı yapan Milli Eğitim Bakanı bu tarihten sonra yayınların devam edip etmeyeceği hususunda başkaca bir açıklamada bulunmadı. Özellikle bu yıl sınavlara girecek öğrencilerin kesinlikle EBA TV 04 - 08 Mayıs 2020 ders programı önemle takip etmesi gerekiyor. Tabi sadece sınava girecek adayların değil tüm öğrencilerin de aynı şekilde katılım sağlaması önemli.
Şimdi sizler için ilk olarak Eba Tv 04 - 08 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki ders programını paylaşıyoruz.

Görüleceği üzere İlkokul 1. Sınıf dersleri hafta içi 09 : 00 ile 09 : 30 'da yayınlanmakta. Bunlar Türkçe , Matematik ve Hayat Bilgisi derslerinden oluşmakta.
İkinci olarak Eba Tv 04 - 08 Mayıs 2020 tarihleri arasındaki ortaöğretim ders programını paylaşıyoruz.

Ortaokul Ders Programında görüleceği üzere dersler 5. sınıf 09:00 - 09:30 arasında başlamakta. Yine 6. sınıf dersleri ile 10:00 ve 10:30'da başlamakta. Ortaokul 7. Sınıf dersleri 11:00 ve 11:30'da başlıyor. Son olarak ise ortaokul 8. sınıf dersleri 12:00 ve 12 :30'da görülecek. Sözkonusu ders programanı kesinlikle katılmanız önem arzetmektedir.
Son olarak sizinle Eba Tv 04 - 08 Mayıs 2020 Lise ders programını paylaşıyoruz.

Lise ders programı özellikle Üniversite sınavlarına hazırlanan adaylar için önemlidir. Tabi 9. Sınıf, 10. Sınıf ve 11. sınıfların da derslerin geri kalmaması ve özellikle ileride girecekleri sınavlar için çok büyük katkı sağlayacak ayrıca bu dönemi de boş geçirmemiş olacaklardır.
Sizlerle haftalık programları paylaşmaya devam edeceğiz.