2020 yılında YKS sınavına girecek olan 12. sınıf öğrencilerinin en çok merak ettiği konuların başını çeken YKS Konuları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Özellikle Covid-19 virüs salgını nedeniyle sınavın hangi tarihte yapılacağı merak konusu uyandırırken diğer taraftan öğrencilerin en çok merak ettiği husus konu dağılımıydı.
Özellikle uzun süredir çalışmalarını sürdüren 12. sınıf öğrencileri ve YKS adaylarının salgın süresince motive kaybı yaşadığı alınan duyumlardan birisi. Ancak bu durum altındayken bile sağlık bir sınavın gerçekleştirilmesi temennisinde bulunurken 2020 YKS Sınavı Konuları için araştırma yaparak sizler için derledik.
Özellikle belirtmek gerekirse EBA TV üzerinden yayın yoluyla YKS hazırlığını sürdüren öğrencilere yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı 12. sınıfın 2. yarı dönemi sorumlu ünitelerinden YKS sınavında soru sorulmayacağı ve kapsam dışında bırakıldığı açıklanmıştır. Bu kapsam dışı bırakmanın ardından YKS sorularının nasıl bir dağılım gerçekleştireceği 2020 12. sınıf öğrencileri tarafından ve YKS adayları tarafından önem arzetmekte.
2020 YKS Konuları Nelerdir ?
2020 YKS sınavında sorumlu olunacak konulara ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet daha önce yayınlanmıştı. Ancak yaşanan salgın olayı neticesinde yeni karar alan ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir güncelleme yaparak yine bir ilan ile öğrencilere duyuruda bulundu. Buna göre 2020 yılı için ÖSYM Başkanlığınca yapılacak olan YDT, TY-AYT sınavlarında sorumlu olunacak derslere ilişkin sorularda 12. sınıf derslerine ilişkin bölümde güncellemeye gidildi. Bunun dışında kalan 9 - 10 ve 11. sınıflar için ise sorumlu olunan konular üzerinden herhangi bir düzenleme yapıldı.
Birçok YKS adayının merak ettiği hususlardan olan YKS Konu Dağılımı için linkteki MEB Pdf'ini açarak/indirerek tamamına ayrıntılı olarak gözatabilirsiniz.
2020 YKS KONULARI İNDİR
YKS 2020 SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?