En çok merak edilen hususlardan biride öğretmenlerin okula ne zaman döneceği. Birçok haber sitesi bu gündemi manşet yapmış durumda. Öğretmenler 1 Haziran 2020 'de göreve başlayacak mı merak konusu.
MEB'de bu hususta bir açıklama yaptı. Özellikle Uzaktan Eğitim sisteminin 19 Haziran 2020 tarihine kadar devam edeceğini bildirdi. Ayrıca bu süreçte okullarda yapılmayan eğitimlerin telafisinin Eylül 2020 tarihinde planlanarak yapılacağını duyurmuştu. Bu açıklamaların ardından öğretmenlerin durumunun ne olacağı ise bu açıklamada netlik kazanmamıştı.
Yapılan Kabine toplantasınn ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan okulların Eylül 2020 tarihinde eğitim ve öğretime başlayacağını ilan etmişti. 19 Haziran 2020 tarihine kadar da uzaktan eğitimin süreceğini belirtmişti. Ancak resmi olarak öğretmenlerin durumuna ilişkin bir bilgilendirme ne Cumhurbaşkanlığı nede MEB tarafından yapılmadı. Ancak devam eden Koranavirüs vakaları nedeniyle MEB'in 1 Haziran veya yıl sonunda seminerlerde öğretmenleri okullara toplamayacağı ihtimali çok düşük diyebiliriz.
Öğretmenler Okula Ne Zaman Dönecek
Sözkonusu duruma ilişkin ise Ramazan Bayramı sonrasında MEB tarafından yapılacak resmi bir açıklama durumu netleştirecektir diye düşünüyoruz.
#evdekal #meb #kesintisizeğitim